lördag 7 januari 2012

Cirkeln är sluten.

27/12

Idag har vi hälsat på på pappas gamla arbetsplats här i Lima. Här jobbade han som volontär under ett halvår för Emaus en väldigt bra organisation.
Emaus Peru har sen ett par år tillbaka brutit med Emaus International och är nu helt fristående. Verkar sedan dess ha gått urför. Helt förfaller, så trist att se. Pappa ville knappt vara kvar där inne, tyckte att det var deprimerande. Vi fick i alla fall se var hann jobbade och bodde när han var här. Den tiden har ju gjort stort avtryck i hans liv så det var häftig att få kunna dela med honom!
Ingen av hans gamla kollegor jobbar kvar i denna organisation som numera ser helt annorlunda ut. Dock träffade vi två av pappas gamla kollegor, dels hans chef och dels kokerskan. Så otroligt roligt att se dem återförenas efter 32 år! För pappa var det väldigt stor. Vi träffade hemma hos en av dessa damer och de bjöd på lunch och vi satt och pratade länge länge. Känns som att cirkeln är sluten nu när vi avslutade med den plats som egentligen är orsaken till att jag och Julia valde att åka hit.

Pappas gamla arbetsplats som numera mest ser ut som en soptipp.


Maja

1 kommentar:

  1. Hej! Ja det kommer jag ihåg, jag kollade tillomed igenom kommentar-arkivet en dag för att hitta din kommentar, bara för att se att du skulle till Peru, så jag gav upp hoppet! ;) hahaha

    Men är du säker på att det är en naomagic? Har du ingen bild? :) (pubes@live.se)

    SvaraRadera