måndag 19 december 2011

Cusco.

Cusco torsdag 15/12- lordag 17/12.
Torsdag.
Vi borjade med att besoka SOS-Barnbyars barnhem har i Cusco. Var valdigt annorlunda mot de andra av SOS-Barnbyar som vi besokt. Har ar varje familj mer oberoende. De odlar majs och potatis pa en lite grasplatt utanfor sitt hus och har egna far och honor. Kanns som ett valdigt bra upplagg. Dock saknar vi den gemenskapen mellan familjerna som vi sett pa andra SOS-Barnbyar.
Vi lamnade bollar i olika storlekar och matchtrojor.


Aterigen stort tack till Harnosands handbollsklubb, Brannans handbollsklubb, Intersport och Teamsportia for dessa presenter!

Pappa har blivit dalig. Ar nog en kombination av hojdsjuka (Cusco ligger hogre an bade Calca och Machu Picchu) och forkylning.
I och med att det ar regnperiod har nu ar det pa kvallar och morgonar otroligt kallt. De mulna dagarna ar det kallt hela dagen. Sa denna kvall bar vi bade mossa, vantar, halsduk och langkalsonger!

Fredag.
Denna dag gick alla vi tjejer till chokladmuseet har i Cusco. Vi har gjort egen choklad, fran bona till fardig chokladkaka! Otroligt roligt att kunna bjuda pa helt egengjord choklad nar vi kommer hem. Om det finns nagon kvar da!
Nu ar det snart dags for middag, alpacka och marsvin star pa menyn, maste provas medan man ar i Cusco!


Rostar kakaobonor.

Mala bonorna.

Blanda och dricka choklad pa gammalt Maya-vis med chili.

Gora egna chokladkakor och praliner.





Lordag.
Idag ska den sista Cusco-shoppingen hinnas med och vi ska aven passa pa att ta en massage, billigare har an i Thailand! Ikvall aker vi vidare till Puno. Da det ligger annu hogre ar det aven annu kallare. Pappa kollade precis vadret, 5 grader och regn, yippie. Vi stannar formodligen bara dar en dag for att se Titicacasjon och Taquila-on innan vi aker vidare mot Ariquipa och valdigt efterlangtad varme!

Lamm, marsvin och alpacka. Smaklig maltid!

/Maja

1 kommentar:

  1. I see four beautiful ladies making good "chokoladé"

    SvaraRadera