onsdag 7 december 2011

Taricaya Lodge

Viket fantastiskt stalle vi har hamnat pa!
Det ar en lodge precis vid floden Madre de Dios med ca 20 volontarer.
Otroligt mycket intryck. Denna lodge ar Perus forsta officiella Animal Rescue Center, vilket ar ratt lackert!
Bland annat har de djur som varit tillfangatagna av manniskor och som Projects Abroad tar over.
Pa grund av att befolkningen runt floden jagar apor som mat dodar de ofta de vuxna aporna och tar med sig bebisarna som husdjur. Nar de inser att de inte kan ta hand om en apa lamnar de dessa till The animal rescue center. Har finns till och med apor som som en djurpark i Lima inte langre hade plats for sa istallet for att avliva dem har de skickat dem hit till djungeln for att de ska kunna tas om hand om pa basta mojliga satt. Det ar ju oxa haftigt att de skickar dem anda till andra sidan Peru for att de det att det ar ett bra stalle. 6 olika apsorter, alla otroligt sota! Samma dag som vi kom hade alla varit i grannbyn dar de hittat en tillfangatagen apa med ett rep hart knutet runt midjan. Agarna ville inte lamna ifran sig den sa de slutade med att de kopte den och tog med henne till centret. Hon har undersokts och ar i karantan innan hon far traffa de andra aporna eftersom hon fortfarande ar mycket liten och gar pa specialdiet.

I omradet runt floden finns det inte langre sa manga apor kvar. Planen ar darfor att pa detta centret lata aporna bygga en ny flock och slappa ut en flock varje ar. "Plantera ut" nya apor i omradet helt enkelt sa att de inte ska utrotas. For tva veckor sedan slappde de en grupp som de nu varje dag observerar i det vilda.

Har finns aven olika sorters papegojor och en tukan som fatt sina "flygfjadrar" avklippta. I vantan pa att de ska vaxa ut nya och att faglarna ska bli tillrackligt starka igen tas de om hand om innan de slapps igen i det fria.

Alla djur kommer daremot inte slappas fria igen. Bland annat har de en jaguar som de haft sedan hon var ett par manader. Hon var da valdigt undernard och ar nu, fyra ar senare, fortfarande ovanligt liten. Hon skulle inte klara ett liv i djungeln sa hon far stanna pa lodgen.
Det finns aven tapirer, en sorts vildhund och tva olika kattdjur: jagarundi och margay.


Aly fran Kanada leker med en av de roda vralaporna.

Tukanen!

En av tapirerna


Margay, som ar stor som en hund ungefar.

/Maja och Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar