lördag 22 oktober 2011

Denna vecka

Sa vad har mer hant denna vecka efter att vi kom tillbaka ifran Machu Picchu...

* Tre dagar i rad har det brunnit i bergen runt Calca dar vi bor. De sager att det antingen ar de som eldar sopor och att elden sprider sig menb vi har aven hort att det ar idioter som bara tuttar pa for skojs skull.

* Spanska lektionerna fortsatter.

* Igar (fredag) var vi i Cusco pa ett "choklad museum"! Dit ska vi igen nar mamma, pappa och Nora kommer. Efter det blev det en hel del shopping och middag med de andra volontarerna.

* Imorrse var forsta gangen jag skulle fa mojlighet att Skypa med Emil da vi inte hittat ett enda stalle i Calca med Skype. Vi akte darfor till Pisac, vi bestamde tid pa internet. Och nar vi kommer fram far vi informationen att all strom i hela Sacred Vally (Urubamba, Calca, Pisac, dock inte Cusco) ska stangas av i 4 timmar! Tack for den!

* Idag har vi atit frukost pa Blue Llama i Pisac. "All you can eat pancakes", saklart som upplagt for tavling dar, inte helt forvanande, Julia tog hem forstaplatsen i damklassen! Grattis Jullan!

* Vi sitter just nu pa ett internetcafè hemma i Calca dar 5 olika latar spelas pa hogsta volym for att overrosta varandra! Dessutom passerade just en hel orkester utanfor.

* Ikvall ska vi till Urubamba for att ata pizza (tavling..?) och sedan ska vi ut for forsta gangen har hemma. "Disco Tequila", vi far val se hur det har slutar!

* Imorgon ska vi ta med oss barnen i familjen dar vi bor for att bjuda pa glass pa den lilla marknaden har i Calca (tavling..?). Josè, Geny, Esmund 11 ar gamla och Luis 21 ar. Blir tervligt. Farefter spanskalektion.

* Pa mandag har vi workshop med de andra volontarerna som ar pa samma sorts projekt som oss for att byta ideer. Pa tisdag ar det dessutom workshop tillsammans med lararna pa daghemmen vilket ska bli valdigt intressant!

Fler foton kommer! Tar lite tid med detta internet :)

/Maja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar