fredag 14 oktober 2011

Svenska kottbullar

Igar var det dags for mig och Julia att laga riktigt svenska mat till familjen. Det basta vi kunde komma pa var svenska kottbullar med potatismos och brunsas.
Vi hade forberett oss mycket noggrant, till och med kopt en riktig potatisskalare i Cusco i helgen!

Ja, ni har ju sett bilden pa familjens kok sa kan ju tanka er hur det ar att laga mat dar. Dessutom blev det stromavbrott i hela Calca sa vi jobbade storre delan av middagen i totalt morker.

Tar sin lilla tid att rulla ett par miljoner kottbullar och gora mos av 2 kg potatis.  Brunsasen fick vi efter manga om och men slanga bort da jag och Julia hade saltat sonder den en gang var. Vi var och kopte mer mjolk 3 ganger for att spa ut den da vi oversaltat och anda slutade den i slasken!  Kottbullarna visade sig dessutom inte  vara helt genomstekta, oops!

Den forsta kommentaren vi fick nar vi satte oss till bords var 21-ariga sonens "varfor ar det kallt?". Mat till tio pers i varldens minsta kok. Helt omojligt att halla nagot varmt!

Till vart forsvar ar ju ingen ravara har som ravarorna i Sverige! Konstig acklig grovmalen kottfars och mjolk pa konservburkar! Vitpeppar visste familjen inte ens vad det var och det fanns inte en enda platt stekpanna i koket utan alla sag ut som U:n.

Efter detta har bade jag och Julia legat lagsjuka och forkylda i tva dagar. Kan det finnas ett samband med ej fardigstekta kottbullar tro? :)

Nasta gang far det bli muffins, da behover i alla fall ingen sta utan mat om vi misslyckas :) Men inte ens riktiga formar till det har vi hittat. Det enda vi fatt tag pa ar sma fyrkantiga aluminiumformar sa vi far val se vad det blir av det. Florsocker verkar inte finnas har och nar vi pratar om "bar" sa ser familjen ut som frageteckan. Naval, aterkommer med slutresultat i denna fraga!

/Maja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar