onsdag 9 november 2011

de senaste dagarna.

Pa helgerna har vi en familjeaktivitet som kallas handtvattning. De arbetssamma i familjen (kvinnorna och José) sitter med var sin balja och skrubbar kladerna i kallt vatten med tre ton tvattmedel. Sen turas vi om att skolja i den lilla diskhon, Maja och jag skoljer alla grejer ca 7  ganger utan att lyckas fa ur allt tvattmedel och de andra star och fnissar bakom ryggen pa oss eftersom de sjalva nojer sig med att skolja allt en gang.


Har star vi alltsa och skoljer klader och forbereder mat (koskinn??? som vi slapp ata) brevid varandra samtidigt pa den enda lilla ytan de har.



I sondags gick vi pa gudstjanst med samband med att alla helgons dag och Kalles fodelsedag firades i Sverige. Prasten (eller vad det nu heter nar det ar en katolsk kyrka) borjade hela massan med att lasa upp "idag minns och hedrar hans systrar Kalle Eriksson pa hans fodelsedag". Det kandes valdigt stort och haftigt, att vi i en liten kyrka i en liten by, pa andra sidan jordklotet far vara med om att en massa oppnas med dessa ord! Trots att prasten ville ha 10 soles (ca 25 kr) for besvaret...:)  Samtidigt kandes det lite konstigt att vara pa en katolsk gudstjanst pa ett annat sprak dessutom, kulturskillnaden blir mycket tydlig.





Efter gudstjansten akte vi till Chincherro med "ganget" dar Isabel jobbar. Dar hade de en jattemysig marknad som inte kanns lika turistig som det kan gora i de andra staderna! Jag och Maja passade pa att kopa massa alpackagrejer som vi tankte skicka hem till Sverige. (Fast sen kom vi pa att vi inte har kollat upp den mojligheten alls... jaja vi far se hur det blir.)



Jag forsokte ta en bild fran bilen mellan Chinchero - Urubamba for att visa hur otroligt vackert det ar uppe i bergen. Men det ar omojligt att fanga pa bild tror jag, jag tror faktiskt att ni maste aka hit och se det med egna ogon!


Jevuska bra bild pa jevulska goda farskpressade juicer.


Sen akte vi alltsa tillbaka till Isabels och Elises hemstad Urubamba, at en sen lunch och fikade lite, riktigt mysig dag!

/Julia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar