onsdag 9 november 2011

Vi har insett att vi inte har berattat allt for mycket om familjen, bara lagt upp enstaka bilder. Och eftersom det ar ganska komplicerat ska jag nu forsoka mig pa att forklara.

Nilda ar var vardmamma. Hon jobbar pa samma dagis som vi och ar helt underbar. Hon ar ensamstaende och har en adoptivson som heter José.

José, eller "negrito" som de kallar honom ("den lilla svarta", for att han ar morkare i skinnet an de andra), ar alltsa Nildas adoptivson. Han ar 11 ar gammal och har bott i familjen i ca fem ar. Det ar en ganska komplicerad historia. Josè var foraldralos, bodde pa gatan och gick inte pa nagot daghem. En tidigare volontar, Jannick, traffade honom pa gatan och borjade ha lektioner med honom hemma hos familjen. Det slutade alltsa med att han flyttade in hos familjen och att Nilda ar hans mamma och 24-ariga Jannick, som bor i Schweiz, ar hans pappa. José ar sa himla duktig att hjalpa till hemma med mat och disk och varje fredag eftermiddag tvattar han sina klader sjalv for hand.

Elisabeth (eller Eli) ar Nildas syster och egentligen ocksa var vardmamma, men vi har inte lika bra kontakt med henne och da blir det lattare att kalla henne moster. Hon ar ocksa larare, men pa en annan skola. Pa samma skola som hennes man Aldo jobbar, och pa samma skola som José och Geny (kommer till henne snart) ar elever pa. Hon har aven en 21-arig son som heter Luis.

Aldo ar Elis man, men de har bara varit tillsammans i ett par ar sa han ar ganska ny i familjen, och ar alltsa inte Luis pappa. Han pratar inte sa mycket och vi har inte sa bra komtakt med honom heller. Traffar mest honom under middagarna.

Luis finns det mycket att saga om. Men jag ska lata bli att saga for mycket. :) Han ar Elis son och ganska oforskamd och barnslig. De andra barnen i famliljen ar mycket mognare an honom, som ar 21 ar. Han blir valdigt uppassad i familjen och det ar antagligen darfor han tar sig friheten att vara gnallig.

Lidia flyttade in hos familjen for 10 ar sedan nar hennes dotter var 3 manader. Hon borjade da jobba som "barnflicka" at Luis sa att Eli skulle kunna jobba pa dagarna. Hon jobbar nu som "kokerska" i familjen, och ar som en syster till Eli och Nilda. Hon har en dotter som heter Geny. De bor inte langre i samma hus som familjen men de ar dar fran nar vi vaknar till nar vi gar och lagger oss. Sa det kanns som att de bor dar och de ar som familjemedlemmar bada tva!

Geny ar allsta Lidias dotter, hon ar tio och kanns som en familjemedlem hon med, jattemysig!

I samma hur bor aven Nilda och Elis bror Esmundo med sin fru Gleni och son Esmundo, som kallas Esmundito (den lilla Esmundo.)


Maja, Geny, Lidia, Aldo, Eli, Nilda, José och Luis.

/Julia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar