tisdag 29 november 2011

Maten.

Maten har ar valdigt speciell. Den bestar oftast av endast kolhydrater. Det ar inte ovanligt att det ar ris, pasta, potatis och yucca (nagot som liknar potatis) i samma ratt. 4 olika kolhydrater alltsa och ofta helt utan proteiner.

Finns det kott pa tallriken ar det sa lite att det knappt marks. Smakar alltid valdigt bra dock.
Kryddor anvander dom knappt alls, sa de ganger vi lagar mat och kryddar ganska milt (enligt oss) med peppar, chili och vitlok brinner det i familjens munnar medan vi fortfarande oser pa med peppar pa vara egna portioner! Haromsistens var det pasta (ej overkokt for ovanlighetens skull!) och en jattegod tomatsas pa farska tomater som flera i familjen petade bort.

Till lunch ater vi varje dag forst soppa och sedan ytterligare en ratt. Dessa soppor ar nastan bara vatten och smakar inte mycket. Manga ganger ar det gronsaker och pasta i dem och det ar ALLTID overkokt.
I vissa soppor blandar de i gelatin. Resultatet blir en gra, genomskinlig grot som knappt smakar nagonting annat an bara konstigt. Dessa gelatinsoppor ar en av de fa grejer som vi faktiskt inte klarat av att ata.

Till lunch far vi alltid olika lemonader och de ar oftast valdigt goda, ofta gjorda pa underliga saker som svart majs, quinoa eller sparris. Dock sa maste de ju alltid koka vattnet innan vi kan dricka det sa dessa lemonader ar alltid varma. Till middag dricker man ingenting till maltiden, istallet dricker man te efterat.

Ni hor att vi kampar med maten. Aven om det mesta gar att ata sa har vi inte haft manga mal som man kan kalla "goda".

Ah vad vi saknar svensk mat! Ni ar alla valkomna att bjuda oss pa middag nar vi kommer hem! Men inte ris tack. Det har vi fatt nog av.



Matratt med bade ris, potatis och sma bitar av spaghetti.

En av dessa soppor som aven de ofta innehaller bade potatis och ris.


Detta ar en annan vanlig ratt. Vi far olika sorters "pureer" som ofta ar goda och en stor hog ris som vi ofta lamnar halften av.

Ceviche, som ar Perus stolthet.


"Cuy"- marsvin, har helgrillad :)


Inte riktigt tallriksmodellen! Ris, "yucca" (potatisliknande) och en for att vara Peru ganska stor bit kott.

Yucca. Ser ut som en rot men ar nagot potatisliknande. De har ju anda 1200 olika potatissorter!


Pastaillusionen. Vi tror att vi ska fa pasta med mycket god sas. Men det ar inte mycket god sas. Det ar en potatis, under lite sas. (Som faktiskt ar god!!)


Oftast ar det dom enkla ratterna som ar godast. Nar dom inte har sa mycket tid och slanger ihop en omelett eller ett agg och stekta bananer!

/Julia och Maja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar