tisdag 29 november 2011

Idag hade vi den sista dagen pa vart forsta projekt pa daghemmet. Vi bjod pa tarta och barnen var sa exalterade over det att jag inte tror att de fattade att det var var sista dag! Det var
mer glada over tartan an ledsna over att vi ska aka. Aven fast det kanske kan vara lika bra eftersom vi trots allt kommer tillbaka med familjen en gang till! Sa den riktiga "hejda-festen" nar vi ska lamna presenter har ju faktiskt inte varit annu. Kanns sa himla konstigt att lamna "vara" barn. Vi har ju lekt och busat med dem varenda dag i 2 manader!

Imorgon aker vi till djungeln for vart nya projekt i Puerto Maldonado. Vi kommer vara borta i en vecka och kommer av forklarliga skal inte ha tillgang till internet, darfor bjuder vi istallet pa en blogg-bomb nar vi atervander tisdag den 6e december!

I djungeln har vi blivit lovade att fa jobba med apor och i "the rescue project" som handlar om att radda vilda djur som blivit tillfangatagna av manniskor. Eva fran Australien foljer med oss och Niels fran Danmark som vi umgicks med i borjan ar ocksa redan dar. Vi ar sa exalterade och aven om vi har fatt hyfsat mycket information har vi ingen aning om vad som vantar oss! Gar lixom inte att forestalla sig.

Vi flyger till Puerto Maldonado som ligger i regnskogen. Darifran aker vi bat ca 1,5  h rakt ut Amazonas.
Det vi vet hittills ar att det ar 40 grader varmt, valdigt fuktigt och massor av mygg och andra kryp. Vi vet aven att aven om det finns en sorts vattenreservoar dar vi volontarer far ta hur mycket vatten som helst sa far manga volontarer parasiter av detta. Sa imorgon nar vi anlander till Puerto Maldonado blir det till att bunkra vatten!

Vi har aven blivit varnade for att "djungelbarnen" tycker att det ar otroligt roligt att lura oss "gringos" att om man gnuggar in hela kroppen med ett blatt bar som ar otroligt svart att tvatta bort sa haller myggorna sig ifran en. Tydligen manga blaa gringos som atervander fran djungeln!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar