måndag 14 november 2011

Moray.

Denna lordag var vi kulturella och besokte bade ruinerna Moray i staden Maras och Las Salinas.

Moray ar en Inka-ruin som ar helt fantastisk.
Man vet inte helt sakert vad det har varit men man tror att det var ett experiment av inka dar man forsokte hitta de mest optimala forhallandena att odla olika grodor, i olika temperaturer och med olika vinklar mot solen.
Det finns tre styckan anfi-liknande ruiner. En ar helt restaurerad och ser nu ut som den sag ut nar den anvandes av inka.
Denna ar 70 meter djup och det sags att det ar 15 graders skillnad mellan den oversta terrassen och den nedersta.



Pa vag mot staden Maras.


Ruinerna Moray.


Fiffiga trappor.
 

Fiffiga trappor.
 
















Efter att vi besokt Moray tankte vi ga till fots ca 1 h till Las Salinas. Taxichafforen som slappte av oss dar man borjar vandra pekade at vilket hall vi skulle ga. Av Projects Abroad hade vi fatt vagbeskrivningen att vi i korsningarna skulle ta "hoger, vanster, upp, ner". Efter att ha irrat runt ca en timme bland plantage och fantastisk utsikt motte vi en kvinna pa ett av plantagen och fragade efter vagen. Tydligen hade taxichafforen visat oss helt fel vag att starta pa sa vi var nu langt ifran den ratta vagen. Hennes lilla 5-ariga dotter gick fore oss over plantagen for att ta oss till ratt vag. Val dar insag vi att vi inte alls kommit langt och sakerligen hade vi ytterligare en timmes vandring framfor oss. Vi vande da om och tog en taxi istallet till Las Salinas.
Dock finns det varre stallen att ga vilse pa. Fantastisk utsikt!






 Var lilla guide.


Har har man aven fin utsikt nar man behover anvanda Inka-toan.

/Maja och Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar